Almás pudingos lapok recept
Az Almás pudingos lapok hozzávalói:Hozzávalók a tésztához:
60dkg liszt
20dkg zsír
20dkg cukor
2 egész tojás
1cs. sütőpor
2cs. vaniliáscukor
3-4 evőkanál tejföl
Töltelékhez:
2cs.vaniliás pudingpor
2ek. cukor
1/2 liter tej
2 egész tojás
30dkg margarin
20dkg porcukor
1,5kg alma
fahéj
Az Almás pudingos lapok elkészítési módja:
Összegyúrjuk a tésztához valókat, majd egy nagy tepsi hátulján 3 lapot sütünk belőle. A pudingokat elkeverjük 2ek. cukorral, és a tejjel sűrűre főzzük. Még forrón (a tűzön) belekeverjük a 2 egész tojást is, ezután kihűtjük. 25dkg margarint,10dkg porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz keverjük. Az almát lereszeljük, és 5dkg margarinon, 10dkg porcukorral, fahéjjal puhára pároljuk. Miután minden kihűlt, az alsó lapra kenjük a vaníliakrémet, rátesszük a második lapot, és arra kenjük az almát, majd befedjük az utolsó lappal. Tetejére tehetünk csokimázt, vagy porcukorral megszórjuk. Másnap fogyaszthatjuk!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rumino, 2007. jan. 12. 16:59
Az almás pudingos lapok elkészítési módja és hozzávalói.