Gábor kedvence recept





Tésztához:
- 4 db tojás
- 30 dkg porcukor
- 10 evőkanál víz
- 20 dkg liszt
- 1 cs sütőpor
- 10 dkg darált dió
Krémhez:
- 1/2 l tej
- 1 cs vaníliáscukor
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 6 evőkanál liszt
- 10 dkg darált dió
- 1 kupaknyi rum
Tetejéhez:
- 1o dkg étcsoki
- 1o dkg vaj
A Gábor kedvence elkészítési módja:
A 4 tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral és a vízzel, majd bele keverjük a lisztet, a diót és a sütőport. Óvatosan beleforgatjuk a 4 db tojásfehérje keményre vert habját. Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük és megsütjük. Amíg a tészta sül elkészítjük a krémet: A tejet a liszttel és a vaníliáscukorral sűrűre főzzük lassú tűzön. A vajat a porcukorral habos keverjük és a kihűlt főzött krémhez adjuk és jól elkeverjük, majd belekverjük a diót és a kupaknyi rumot. Ha a megsült tészta kihűlt, akkor ezt a krémet rákenjük és egyenletesen elsimítjuk. Az étcsokoládét a vajjal gőz fölött felolvasztjuk és a krém tetején egyenletesen elsimítjuk. Én ilyenkor be szoktam tenni a hűtőbe és kb. 1 óra múlva fogyasztható.
Nem éppen kalóriaszegény, de megéri.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tim20, 2007. júl. 4. 07:16
A gábor kedvence elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.