Diócska recept





Tészta:
- 30 dkg liszt
- 1 margin
- 10 dkg (darált) dió
- 10 dkg porcukor
- 2 evőkanál kakaó
- 2 cs vaníliás cukor
Töltelék:
- 16 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1 evőkanál rum (ez elhagyható)
Olyan sütőforma, amely dióalakú (nekem 50 db különálló formám van)
A Diócska elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit robotgéppel kikeverjük. Én először a margarint és a cukrot keverem fehéredésig, majd a többi hozzávalót is beledolgozom. Az elkészült tésztát habzsákba töltöm és a formába nyomok belőlük (kb. a forma háromnegyedéig töltöm meg). Amíg sülnek a diócskák (előmelegített légkeveréses sütőben, 180 fokon, kb. 25-30 perc) addig kikeverem a robotgéppel a krémet (jó habosra). Amikor a diócskák kihűltek, akkor a fenti krémmel összeragasztom és prcukorba hempergetem.
Nekem teflonos formácskáim vannak, így nem szoktam vajazni és lisztezni, nem ragad bele, hanem szépen kijön belőle a sütemény.
Egy picit lehet, hogy macerásnak tűnik, de megéri, mert nagyon fonom.
Az egyik barátnőmnek nincs ilyen formája és ő úgy oldotta meg, hogy 12 darabos szilikonos formát félig megtöltött a tésztával, erre rákanalazott a krémből, majd erre ismét a tésztából tett és így sütötte meg. Amikor kihűlt porcukorral meghintette. Így is nagyon finom lett, csak így a formája nem dió alakú.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tim20, 2007. ápr. 6. 08:11
A diócska elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.