Egyszerű almás-krémes sütemény recept





A tésztához:
6 db tojás,
2 cs vaníliás pudingpor (főzhető),
2 cs csokis pudingpor (főzhető),
22 dkg kristálycukor,
2 kk. sütőpor.
A krémhez:
5-6 db alma,
9 dl tej,
4 cs vaníliás pudingpor,
20 dkg porcukor,
20 dkg margarin,
reszelt citromhéj,
ízlés szerint lehet még 1-2 kk. citromlé is.
A mázhoz:
5 dkg margarin,
5 dkg kakaópor,
3 dkg porcukor,
4 cl víz
Az Egyszerű almás-krémes sütemény elkészítési módja:
3 tojásfehérjét keményre felverünk apránként adagolva 11 dkg kristálycukorral. Belekeverjük a 3 tojássárgáját, a 2 kakaós pudingport, és 1 kk. sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon kb. 5-6 percig sütjük. Lehúzzuk róla a papírt és rácson hagyjuk kihűlni. Ugyanígy elkészítjük a vaníliás lapot is a maradék 3 tojásból. Hagyjuk őket teljesen kihűlni. A margarint habosra keverjük 10 dkg porcukorral, majd belekeverjük a reszelt citromhéjat, és esetleg az 1-2 kk. citromlevet is. Az almákat lereszeljük, a maradék porcukorral pépesre pároljuk, majd teljesen kihűtjük. A 4 csomag pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd ezt is kihűtjük hideg vízfürdőben állandó keverés mellett. Ha minden kihűlt, a vajkrémbe belekeverjük az almapürét, a pudingot, majd még egy kicsit habosítjuk a robotgéppel. Egy magasabb falú tepsibe tesszük a kakaós lapot, rá a krémet, majd a sárga lapot.a mázhoz valókat összefőzzük, majd a tetejét a kapott csokimázzal bevonjuk. Dermedés után szeletelhetjük.
Én rombusz alakba szoktam felvágni. Nagyon mutatós és finom sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tim20, 2009. nov. 30. 14:18
Az egyszerű almás-krémes sütemény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.