Sajttorta gyümölccsel recept




25 dkg keksz (pl. Hobbits omlós zabpehelykeksz)
10 dkg megolvasztott, langyosra hűtött vaj
65 dkg natúr tejszínes krémsajt (pl. 5 doboz Philadelphia)
15 dkg cukor
1,5 evőkanál finomliszt
2 cs vaníliás cukor
2 megmosott citrom lereszelt héja
1 dl tejföl
3 db tojás
30 dkg felengedett mireli gyümölcs (vegyesen a legjobb)
1 cs piros tortazselé
A Sajttorta gyümölccsel elkészítési módja:
Morzsásra darálom a kekszet, majd összekeverem az olvasztott, langyos vajjal. A vajas kekszmorzsát egyenletes rétegben belenyomkodom egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába. 165 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöm. Miközben a tészta sül, kézi robotgéppel egy nagy tálban simára dolgozom a tejszínes sajtkrémet a cukorral, a liszttel, a vaníliás cukorral, a reszel citromhéjjal, a tejföllel és a tojásokkal. Ha kész, akkor az egészet ráöntöm a langyosra hűlt tésztára és 165 fokon 50 percig sütöm. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik a krém, de semmiképpen sem szabad tovább sütni, mert ahogy hűl, majd szilárdulni fog. Megvárom amíg kihűl, majd ráteszem a lecsepegtetett gyümölcsöket és a recept alapján elkészítem a tortazselét. Én ezt mindig a mirelit gyümölcsből kicsepegett kb. 3 dl levével készítem. 2-3 órára hűtőbe teszem és már fogyasztható is. Nem olcsó, de fantasztikusan finom sütemény.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Tim20, 2009. márc. 13. 12:30
A sajttorta gyümölccsel elkészítési módja és hozzávalói.