Sajttorta (édesen, angolosan) recept
A Sajttorta (édesen, angolosan) hozzávalói:25 dkg Hobbits zabpehelykeksz
1 teavaj (10 dkg)
65 dkg Medve natúr tejszines krémsajt
15 dkg cukor
1.5 ek finomliszt
1 cs vaniliás cukor
1 citrom reszelt héja
1 dl tejföl
3 tojás
fél citrom leve és héja
A Sajttorta (édesen, angolosan) elkészítési módja:
Bemelegítem a sütőt 165 fokra (gázon 3-as fokozat). A tésztaréteghez húsklopfolóval egy erős zacskóban összetöröm a kekszet, majd összekeverjük az olvadt, langyos vajjal. A vajas kekszmorzsát végül egyenletes rétegben belenyomkodom egy 24 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, s ha már meleg a sütő, bedugom 10 percre. Nem kell hogy teljesen átsüljön, elég ha aranybarna lesz. Kézi robotgéppel egy nagy tálban egyenletesre dolgozom a tejszínes sajtkrémet a cukorral, liszttel, vanillinnel, citromlével és -héjjal, ill. a tejföllel. Utána a masszához egyenként hozzákeverem a tojásokat is, jól összedolgozom, majd az egészet ráöntöm a kekszmorzsára. A tortát 50 percig sütöm. Ennyi idő után még elég folyékonynak tűnik, de semmiképp sem szabad tovább sütni, ha kihűl megszilárdul. Ha lehűlt, egy éjszakára berakom a hűtőbe.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: _kleo_, 2010. szept. 30. 20:01
A sajttorta (édesen, angolosan) elkészítési módja és hozzávalói.