Bécsi szelet recept

A Bécsi szelet hozzávalói:
7 dkg porcukor, 7 dkg mandula,
14 dkg sima liszt, 14 dkg vaj, 1 tojássárgája,
reszelt citromhéj, fahéj, szép, világos
félben hagyott dióbél a sütemény
tetejére.

A töltelékhez:

15 dkg darált dió, 15 dkg
cukor, 1 ek. rum, 0,5 dl tejszín, 1 cm-es
porrá tört vaníliarúd, vagy 1 kávéskanál
vaníliáscukor.


A Bécsi szelet elkészítési módja:
A hantolatlanul megdarált mandulával, tojássárgájával omlós tésztát készítünk. Lazító anyagot nem használunk hozzá. Fél cm vastag téglalap alakra nyújtjuk és a nyújtófára felcsavarva sütôlapra helyezzük. Közepesen meleg sütôben lassan, szép világosra sütjük. Deszkára borítjuk, még melegen két egyforma részre vágjuk. Az egyik lapra rákenjük a tölteléket, a másik lapot melegen (késôbb törik) 5 cm-es egyenlô négyzetekre vágjuk. A felvágott négyzeteket az eredeti sorrendben felrakjuk a megtöltött tésztára, mindegyik közepére tojásfehérjével felragasztunk fél diót. Vaníliás porcukorral megszórjuk, s forró vízbe mártott késsel felszeleteljük. A töltelék készítése: a cukrot a vaníliával eldörzsöljük, a darált dióval összekeverjük, ráöntjük a rumot és annyi tejszínnel vegyítjük, hogy kenhetô (de ne folyós) legyen.

506 kcal/100 g.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A bécsi szelet elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook