Kapros-túrós csirkemell recept
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Kapros-túrós csirkemell hozzávalói:
kb. 50-60 dkg csirkemell
50 dkg túró
ízlés szerint friss kapor (apróra
vágva),de jó a szárított kapor is
só, bors
tojás
liszt
zsemlemorzsa
a sütéshez olaj.
A Kapros-túrós csirkemell elkészítési módja:
A csirkemelleket keresztben felszeleteljük és kiklopfoljuk. Enyhén sózzuk, borsozzuk. A túrót egy tálban villával áttörjük, hozzáadjuk a kaprot, kicsit megsózzuk. A csirkemellekre egy evôkanálnyi túrótölteléket teszünk, szélüket behajtjuk, feltekerjük. Lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, bô olajban jól átsütjük. Köretként burgonyapürét készítünk hozzá, de franciasalátával is nagyon finom.
160 kcal/100 g.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2010. szept. 28. 15:25
A kapros-túrós csirkemell elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.