Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Kefíres rántott csirke recept

Kefíres rántott csirke recept

A Kefíres rántott csirke hozzávalói:
2 nagy csirkemell
1-2 kis doboz kefir(a szeletek nagyságától függ)
só, bors, szerecsendió, esetleg curry,koriander, gyömbér - tetszés és ízlés szerint,
zsemlemorzsa,
szezámmag, olaj a sütéshez


A Kefíres rántott csirke elkészítési módja:
A csirkemelleket szeletekre vágjuk, fűszerezzük az általunk kedvelt fűszerek valamelyikével. A szeleteket egy lezárható tálba helyezzük úgy, hogy egy-két kiskanálnyi kefírt mindkét oldalára kenünk. Egy éjszakát "altatjuk" a hűtőben a húsokat. Összekeverjük a zsemlemorzsát a szezámmaggal fele-fele arányban, egy pici sót is tegyünk bele, mert úgy finomabb. Ebbe a keverékbe forgatjuk a kipihent szeleteket -tojás nem kell- és viszonylag lassú tűz fölött, olajban kisütjük.

Érdemes az első oldalt fedő alatt sütni, mert kicsit pattog.
Szaftosra-omlósra sűl a hús és mindenféle köret barátságban van vele!


Kategória: Húsételek receptjei


A kefíres rántott csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook