Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal recept
20 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
Az Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal hozzávalói:
-4 szelet csikremell
-1 ek. olaj
-1 ek. szaké (helyettesíthető talán vodkával)
-4 ek. szójaszósz
-4 ek. mirin (vörösborral, édessel)
-2 ek. cukor
-40 dkg udon (spagetti tésztával helyettesíthető)
Az Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal elkészítési módja:
Közepes lángon a csirkemellek egyik felét aranybarnára sütjük az olajban. Majd fordítsuk meg, fedjük le és még 5 percig süssük. Vegyük ki a melleket és az olajos serpenyőt tegyük félre. Egy lábasba öntsük bele a szakét, a mirint, a szójaszószt és a cukrot. Forraljuk fel, majd tegyük bele ebbe a szószba a melleket. Kis lángon pároljuk benne 5 percig, s közben fordítsuk is meg. Forrásban lévő vízben főzzük 1 percig az udont, szűrjük le és tegyük félre. Az újhagyma zöld részét slégan karikázzuk fel. Osszuk el 4 tányérba a tésztát, mindegyikre tegyünk egy-egy mellett, locsoljuk meg őket a szósszal és szórjunk rájuk hagymakarikákat. Jó étvágyat!
A recept 4 személyre szól.
Lisztérzékenyeknek más fajta tésztával ajánlott, pl. hajdinából készülttel vagy pl. burgonyakörettel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2008. jan. 21. 21:10
Az udon teriyaki - teriyaki csirke udonnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.