Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal recept

Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal recept

Elkészítési idő 20 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Az Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal hozzávalói:
-4 szelet csikremell
-1 ek. olaj
-1 ek. szaké (helyettesíthető talán vodkával)
-4 ek. szójaszósz
-4 ek. mirin (vörösborral, édessel)
-2 ek. cukor
-40 dkg udon (spagetti tésztával helyettesíthető)


Az Udon teriyaki - Teriyaki csirke udonnal elkészítési módja:
Közepes lángon a csirkemellek egyik felét aranybarnára sütjük az olajban. Majd fordítsuk meg, fedjük le és még 5 percig süssük. Vegyük ki a melleket és az olajos serpenyőt tegyük félre. Egy lábasba öntsük bele a szakét, a mirint, a szójaszószt és a cukrot. Forraljuk fel, majd tegyük bele ebbe a szószba a melleket. Kis lángon pároljuk benne 5 percig, s közben fordítsuk is meg. Forrásban lévő vízben főzzük 1 percig az udont, szűrjük le és tegyük félre. Az újhagyma zöld részét slégan karikázzuk fel. Osszuk el 4 tányérba a tésztát, mindegyikre tegyünk egy-egy mellett, locsoljuk meg őket a szósszal és szórjunk rájuk hagymakarikákat. Jó étvágyat!

A recept 4 személyre szól.

Lisztérzékenyeknek más fajta tésztával ajánlott, pl. hajdinából készülttel vagy pl. burgonyakörettel.


Kategória: Húsételek receptjei


Az udon teriyaki - teriyaki csirke udonnal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook