Cukkinis lepény recept
60 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Cukkinis lepény hozzávalói:
-450 g cukkini
-450 g ricotta (vagy zsírszegény tehéntúró)
-2 tojás
-25 g burgonyaliszt (vagy étkezési keményítő)
-25 g liszt
-1/2-1 kk. szárított szurokfű
-ízlés szerint só
-ízlés szerint fehér bors
-2 késhegynyi őrölt szerecsendió
-10 g vaj a sütőformához
-1-2 kk. liszt a sütőformához
A Cukkinis lepény elkészítési módja:
A megmosott cukkinit hámozatlanul éereszeljük. ,,Édes" túrót összekeverjük a tojással. Hozzáadjuk a burgonyalisztet, a sima lisztete és a reszelt cukkinit. Ízesítjük sóval, fehér borssal, szurokfűvel és őrölt szerecsendióval. Kikenünk vajjal és kilisztezünk egy 22-24 sm átmérőjű, porcelán- vagy cserépsütőtálat (pitesütőt) és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon (gázsütőben kb. 6-os fokozaton) 45-50 percig sütjük.
Ez az adag olyan 6 főre elgendő.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2007. okt. 21. 18:12
A cukkinis lepény elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.