Juhtúrós háromszögek recept
40 perc
Zsírszegény
A Juhtúrós háromszögek hozzávalói:
1/2 kilo friss spenot, fove es aprora vagva
Pici olivaolaj, vagy olaj spray (ha kaphato)
1 kozepes hagyma, finomra vagva
1gerezd fokhagyma, finomra vagva
150g juhturo
150g tehenturo (ricotta)
egy marakeknyi friss menta level aprora vagva (lehet petrezseleymmel helyettesiteni)
3 reteslap (kb 30x40cm)
A Juhtúrós háromszögek elkészítési módja:
1. Nyomjuk ki a spenotbol a levet amennyire csak lehet es tegyuk felre tovabbra is lecsepegni. 2.Pici olajon dinszteljuk meg a hagymat es a fokhagymat es amikor jo puha, adjuk hozza a spenotot. Izesitsuk soval es borssal, majd tegyuk felre kihulni. 3.egy nagyobb talban keverjuk ossze a turot, juhturot es a mentat (vagy petrezselymet), majd keverjuk hozza a spenotot is. 4. Elomelegitjuk a sutot 180C-ra es kiolajozunk egy lapos tepsit. 5. Egy nagy deszkan kiteritjuk a reteslapokat es ugy vagjuk fel, hogy 8 kisebb negyzetet kapjunk mindegyik lapbol (24 negyzet osszesen). 6. Minden negyszoget megtoltunk kb 1 teaskanalnyi toltelekkel es sarkara hajtjuk (hogy haromszogeket kapjunk), majd jol lenyomkodjuk a szelet, hogy ne nyiljon ki. 7. Tegyuk be a tepsibe es kenjuk be pici olajjal, (vagy fujjuk be az olaj spray-vel)es sussuk szep pirosra.
Vigyazzunk, mert a reteslap hamar kiszarad, amivel eppen nem dolgozunk, tartsuk nedves konyha ruha alatt.
Nagyon finom gorog salataval kinalva.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: mociscsaj, 2006. máj. 15. 01:31
A juhtúrós háromszögek elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.