Gyors saláta recept
25 perc
287 kcal
20 dkg (konzerv) bab (fehér)
40 dkg (konzerv) zöldbab
25 dkg káposzta (fehér)
2 paradicsom
1 lilhagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál petrezselyem (finomra vágott)
1 evőkanál borecet
1 evőkanál szezámmag
őrölt bors
só
A Gyors saláta elkészítési módja:
mozdulatokkal összekeverjük az olajat, a borecetet, beletesszük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, lefedjük folpackkal, és 10 percre a hűtűbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. Kibontjuk, leszűrjük és leöblítjük a fehér babot. Forró vízbe mártjuk, meghámozzuk, és feldaraboljuk a paradicsomot. A hagymát felkarikázzuk, a zöldbabot, ha konzerv, leszűrjük, leöblítjük, lecsöpögtetjük, ha mirelit, 5 percig sós, forró vízben fűzzük, és leszűrjük.A káposztát vékony csíkokra szeljük, és néhány percig sós forró vízben fűzzük. Amikor kihűlt, a salátástálba öntjük a fehér babbal meg a paradicsommal együtt, és jól átforgatjuk, hogy az öntet mindenhol átjárja. Meghintjük szezámmaggal és kevés félretett petrezselyemmel. Ha lehet, hidegen tálaljuk, de langyosan is finom.
Ajánlom fogyni vágyóknak
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: Lotte87, 2006. szept. 1. 09:44
A gyors saláta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.