Fogyis káposztaleves recept


1 nagyobb fej káposzta
6 darabb nagyobb hagyma
1-2 kis méretű konzerv paradicsompüré
2-3 zellergyökér vagy 6 zellerszár
2 darab zöldpaprika
1 csomag levespor vagy 3-4 leveskocka
4 darab sárgarépa
petrezselyem,
bazsalikom
A Fogyis káposztaleves elkészítési módja:
A hozzávalókat először szeleteljük össze közepes nagyságú darabokra, egy nagyobb főzőedényben annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje, majd forrásig hevítsük. Ezután kisebb lángon még kb. fél óra alatt főzzük a zöldségeket puhára.
Annyit ehetünk belőle, amennyit akarunk. A leves nem visz kalóriát a szervezetbe (zsírégető leves), tehát minél többet eszünk belőle, annál többet fogyunk. Bármikor ehetjük, amikor éhesek vagyunk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: cicumaci, 2007. jan. 3. 18:07
A fogyis káposztaleves elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.