Borscs (orosz céklaleves) update 2 (krumpli nélkül u1) recept
A Borscs (orosz céklaleves) update 2 (krumpli nélkül u1) hozzávalói:Kb. 1.5 l víz
Számtalan változata létezik ennek a levesnek, a hús nélküli, talán legegyszerűbb variáns hozzávalói a következők 4 személyre:
1-2 cékla
25 dkg káposzta
2 krumpli
1 nagyobb sárgarépa
1 fej vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma
1 ek. paradicsompüré
1-2 húsleveskocka (persze ez elvben update4, jobb helyette a hús alaplé)
só, bors ízlés szerint
A Borscs (orosz céklaleves) update 2 (krumpli nélkül u1) elkészítési módja:
Tegyük forró vízbe a megtisztított céklákat, s főzzük majdnem készre, ami kb. 50-60 percet igényel, ha céklát kisebb darabokra vágjuk. A lényeg, hogy könnyen belemenjen a kés, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl. A hagymát vágjuk apróra, s a nagylyukú reszelőn lereszelt sárgarépával dinszteljük meg olajon. A végén hozzáadhatjuk az áttört fokhagymát is. A megfőtt céklát reszeljük le nagylyukú reszelőn, a levébe tegyük bele főni a kis kockákra vágott krumplit, és a húsleveskockákat. Kb. 10 perc múlva adjuk hozzá az apróra vágott/gyalult káposztát, s mikor ez megfőtt, tegyük bele a dinsztelt répát, hagymát, illetve a lereszelt céklát. A vizet folyamatosan pótolhatjuk. Amikor felforr a leves, adjuk hozzá a paradicsompürét, s ízlés szerint a fűszereket. Tálaláskor tejfölt adunk hozzá.
kicsit macerás, de maximálisan megéri a fáradtságot!!!
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Newsy, 2009. ápr. 8. 09:43
A borscs (orosz céklaleves) update 2 (krumpli nélkül u1) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.