Töltött padlizsán update 1 recept
A Töltött padlizsán update 1 hozzávalói:4 db közepes padlizsán
1 nagy fej vöröshagyma
6 gerezd foghagyma
2 db nagy paradicsom
300 g gomba (nyers)
600 g darált hús (pulyka)
1 doboz 10%-os tejföl
2 dl tej
mozarella sajt
olivaolaj
só
bors
A Töltött padlizsán update 1 elkészítési módja:
a padlizsánokat megmossuk, két végét levágjuk, majd félbe vágjuk őket, kanállal a magvas belső részt kikaparjuk, s félre rakjuk, megsózzuk (foghagymás sóval még finomabb. elkészítjük a tölteléket: a hagymát kevés olivaolajon megdinszteljük, a megtisztított, szeletelt gombát, hozzáadjuk, azt is megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, sót, borsot, zúzott foghagymát, illetve a kikanalazott apró kockára vágott padlizsán belsőt, nem kell teljesen készre sütni, mert még megy a sütőbe, de még előtte a tejföl-tej keveréket ráöntjük. A padlizsánokat ezzel a keverékkel megtöltjük, a tetejére paradicsom szeleteket rakunk majd pedig 1-1 szelet mozarella sajtot. Olajjal kikent sütő edényben kb 30-40 percig, a sajt pirulásáig sütjük.
aki szereti a héja is finomra sül, ehető, de szépen ki is lehet enni belőle :)
kép a naplóm 75-dik bejegyzésénél
Kategória: Szénhidrátcsökkentett ételek receptjei
A receptet beküldte: Newsy, 2009. aug. 15. 20:23
A töltött padlizsán update 1 elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.