Padlizsánragu gombával recept
30 perc
A Padlizsánragu gombával hozzávalói:
2 db közepes nagyságú padlizsán
15 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 db paradicsom
olivaolaj
szójaszósz
bors
A Padlizsánragu gombával elkészítési módja:
A megtisztított hozzávalókat felszeleteled és egy nagy serpenyőbe vagy lábasba teszed. Meglocsolod olivaolajjal, szójaszósszal, megszórod egy kis borssal. Fedő alatt, lassú tűzön, néha megkevergetve összepárolod.
Ha nem elég sós, tálaláskor még meg lehet locsolni szójaszósszal. Legjobb a KIKKOMAN japán szójaszósz. Eheted bármilyen körettel (rizs, burgonya, hajdina, stb.), vagy friss kenyérrel, amivel jólesik. Hamar elkészül, a párolási idő kb. 10-15 perc. A padlizsánt nem kell meghámozni, héjastól szeleteld vékony karikára! Jó étvágyat!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Regus, 2007. nov. 1. 16:38
A padlizsánragu gombával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.