Majonézes padlizsánkrém recept
60 perc
A Majonézes padlizsánkrém hozzávalói:
4 db. közepes nagyságú padlizsán,
2-3 evőkanál étolaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál mustár,
l db. citrom,
só,
l kiskanál őrölt fekete bors,
10 evőkanálnyi majonéz
A Majonézes padlizsánkrém elkészítési módja:
Egy tepsit kiolajozunk és abban a padlizsánokat megsütjük.Műanyag - vagy fa - késsel megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk és feldaraboljuk.A vöröshagymát előbb szeleteljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mustárt, a majonézt, a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk és a padlizsánnal is összekeverve az egészet botmixerrel pépesítjük. Piritott kenyérrel és forró teával kínáljuk.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. febr. 14. 07:09
A majonézes padlizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.