Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Majonézes padlizsánkrém recept

Majonézes padlizsánkrém recept

Elkészítési idő 60 perc

A Majonézes padlizsánkrém hozzávalói:
4 db. közepes nagyságú padlizsán,
2-3 evőkanál étolaj,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 - 5 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál mustár,
l db. citrom,
só,
l kiskanál őrölt fekete bors,
10 evőkanálnyi majonéz


A Majonézes padlizsánkrém elkészítési módja:
Egy tepsit kiolajozunk és abban a padlizsánokat megsütjük.Műanyag - vagy fa - késsel megtisztítjuk, a magokat eltávolítjuk és feldaraboljuk.A vöröshagymát előbb szeleteljük, majd ledaráljuk. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a mustárt, a majonézt, a citrom levét, majd sózzuk, borsozzuk és a padlizsánnal is összekeverve az egészet botmixerrel pépesítjük. Piritott kenyérrel és forró teával kínáljuk.


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A majonézes padlizsánkrém elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook