Krumplis kukoricaleves szalonnával recept
50 perc
296 kcal
13 gramm
31 gramm
50 gramm szalonna
1 evőkanál vaj vagy margarin
1 nagyobb fej vöröshagyma
2 közepes nagyságú krumpli
3/4 liter alapleves (lehet kockából is)
1 konzerv kukorica (200 gramm)
1/2 litert tej
só, bors
petrezselyem zöldje
A Krumplis kukoricaleves szalonnával elkészítési módja:
A szalonnát 1 centis csíkokra vágom. Egy nagyobb edényben felovasztom a vajat és ebben sütöm 4 percig a szalonna darabokat. 4 perc után szalvétára szedem őket, hogy a felesleges zsír lecsepegjen. A hagymát feldarabolom és a zsíradékon kb 5 percig párolom. A burgonyát felkockázom és a hagymához adom. Az alaplevest is hozzáöntöm és hagyom, hogy felforrjon. Ha forr, akkor csökkntem a tüzet, lefedem és kb 10 percig főzöm, hogy a krumpli is megpuhuljon. Közben a kukoricát lecsepegtetem és a tejjel együtt a leveshez adom, összerottyantom. Hozzásadom a sót és a borsot. A levest 4 tányérba szedem, a szalonnát is hozzáadom, petrezsemmel díszítem.
WW: egy adag 6 pont
(egy adag 4 pont, ha 6-an esszük)
Kép a naplómban.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. okt. 12. 09:00
A krumplis kukoricaleves szalonnával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.