Padlizsános pirítós recept
10 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
148 kcal
2.54 gramm
26.2 gramm
Személyenként egy szelet barnakenyér
1 db padlizsán
tengeri só
fokhagyma
bors
olaj
A Padlizsános pirítós elkészítési módja:
A padlizsánt kis kockákra vágjuk, egy kevés olajon megdinszteljük, majd egy fél pohár vizet aláöntve megpároljuk. Közben a sóval, esetleg színes borsokkal, és szétnyomott fokhagymával ízesítjük. Addig pároljuk, míg a leve elfő, és jó pépes. Közben kenyérszeleteket pirítunk, majd rárakunk egy-két kanál padlizsánt a kenyerünkre.
A padlizsán lila héja sokat tartalmaz egy növényi fitokemikáliából, amelyet nauzinnak neveztek el. Ez az antioxidáns kutatások szerint segít megőrizni a vitalitást és a szellemi frisseséget, mivel antioxidáns hatásánál fogva védelmet nyújt a szabadgyökök káros hatásaival szemben.
A kiszámolt értékek 100 g padlizsánkrém és 40 g barnakenyér együttes értékei.
Rost tartalom: 4.5 gramm
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: d606bc0fd7, 2007. okt. 8. 23:45
A padlizsános pirítós elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.