Padlizsános hal recept
298,6
12,3
A Padlizsános hal hozzávalói:
60 dkg tengerihal-filé
50 dkg padlizsán
50 dkg paradicsom
2 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
borsikafű
só
A Padlizsános hal elkészítési módja:
A padlizsánt héjastól és hosszában ujjnyi vastagra szeleteljük. Teflonserpenyőben szeletenként elősütjük, majd besózzuk. A paradicsomot egy percre forró vízbe dobjuk, lehúzzuk a héját, majd felkarikázzuk. Ezután egy tűzálló edényben rétegezzük a halat, a padlizsánt és a paradicsomkarikákat. Közben sózzuk, megszórjuk a borsikával és fokhagymával ízesítjük. Forró sütőben 200-220 Celsius-fokon 40 perc alatt pirosra sütjük.
Norbi Update-kód:1
Atkins-diétában is fogyasztható
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: 737f507a35, 2006. aug. 23. 16:09
A padlizsános hal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.