Sült padlizsán rakottas recept
70 perc
Szénhidrátszegény
291 kcal
1 közepes méretű padlizsán
8 mogyoróhagyma
5 evőkanál olívaolaj
6 (lehetőleg Lucullus) paradicsom
4 gerezd fokhagyma
3 dkg zsemlemorzsa
12 dkg füstölt sajt
2 evőkanál pesto mártás
1 evőkanál balzsamecet
őrölt bors
só
A Sült padlizsán rakottas elkészítési módja:
A padlizsánt vékony karikákra vágjuk, majd a megtisztított és kettévágott mogyoróhagymákkal együtt tepsibe tesszük, 2 evőkanál olajjal megspricceljük, és előmelegített, forró sütőben 20 percig sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat, a fokhagymagerezdeket, újra megspricceljük 2 evőkanál olajjal, visszatesszük a sütőbe, és még 10-15 percig sütjük, amíg a paradicsomok puhulni kezdenek. Kivesszük a sütőből a tepsit, és a tartalmát tűzálló tálra borítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával és reszelt füstölt sajttal. A pestót elkeverjük a balzsamecettel, a maradék olajjal, sózzuk, borsozzuk, és a zöldségekre öntjük. 20-25 percre visszatesszük a sütőbe, amíg a teteje pirulni kezd. Melegen tálaljuk, ropogós héjú kenyeret kínálunk mellé.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. nov. 12. 02:17
A sült padlizsán rakottas elkészítési módja és hozzávalói.