Mediterrán csoda recept
A Mediterrán csoda hozzávalói:24 kis mozzarellagolyó
4 szelet barna kenyér
8 bazsalikomlevél
12 magozott olajbogyó (fekete)
1 üveg (olajban) aszalt paradicsom
8 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
10 dkg rucola saláta
őrölt bors
só
A Mediterrán csoda elkészítési módja:
A mozzarellát lecsöpögtetjük, a bazsalikomot finomra vágjuk, az olajbogyókat vékonyan felszeleteljük. Az aszalt paradicsomok közül kiveszünk négyet, darabokra vágjuk, és a mozzarella golyókkal, az olajbogyóval és a bazsalikommal együtt salátástálba tesszük. Meglocsoljuk 6 evőkanál olívaolajjal, megborsozzuk, jól összeforgatjuk, folpackkal lefedjük, és egy órára hűtőbe tesszük. A maradék aszalt paradicsomot robotgépben összeturmixoljuk. Tálalás előtt a kenyérszeleteket bedörzsöljük fokhagymával, meglocsoljuk a maradék olívaolajjal, és 2 percre forró sütőbe toljuk. Kivesszük, rákenjük az aszalt paradicsomot, rucola leveleket teszünk rájuk, egyenletesen elosztjuk rajtuk a mozzarellás keveréket, megsózzuk, és rákanalazzuk a keverék páclevét.
A mozzarella golyók akkor maradnak feszesek és rugalmasak, ha a keveréket csak a tálalás pillanataiban sózzuk meg.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: Mókica, 2006. nov. 12. 02:03
A mediterrán csoda elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.