Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Juhsajtsaláta recept

Juhsajtsaláta recept

Elkészítési idő 25 perc

A Juhsajtsaláta hozzávalói:
40 dkg sós juhsajt
1 nagy fej vöröshagyma
25-30 dkg kemény
apró paradicsom
2 evõkanál kimagozott olajbogyó
3 dl tejföl
fél citrom leve
3 evõkanál olaj
2 teáskanál szardellapaszta
salátalevelek
1 mokkáskanál õrölt fehér bors
kevés só


A Juhsajtsaláta elkészítési módja:
A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az õrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet, és félórányi hûtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A juhsajtsaláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook