Juhsajtsaláta recept


40 dkg sós juhsajt
1 nagy fej vöröshagyma
25-30 dkg kemény
apró paradicsom
2 evõkanál kimagozott olajbogyó
3 dl tejföl
fél citrom leve
3 evõkanál olaj
2 teáskanál szardellapaszta
salátalevelek
1 mokkáskanál õrölt fehér bors
kevés só
A Juhsajtsaláta elkészítési módja:
A vöröshagymát tisztítás után apró kockára vágjuk és gyengén megsózzuk. A juhsajtot vékonyra metéljük, a paradicsomokat megmossuk, letörölgetjük és karikákra szeleteljük. A tejfölt, az olajat, a citromlevet, a szardellapasztát, az õrölt fehér borsot és a nagyon finomra vágott olajbogyót összekeverjük, majd hozzáadjuk a hagymakockákat, a paradicsomot és a juhsajtot. Óvatosan átforgatjuk az egészet, és félórányi hûtés után a megmosott és megszárított salátalevelekre halmozzuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:08
A juhsajtsaláta elkészítési módja és hozzávalói.