Bazsalikomos metélt recept


25 dkg vékony metélt
40 dkg paradicsom
4 evõkanál olaj
1 csokor friss bazsalikom (vagy 1 teáskanál szárított bazsalikom)
1 kis fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
1 tyúkhúsleveskocka
1 mokkáskanál törött fekete bors
csipetnyi kristálycukor
a tésztához 1 evõkanál só
az étel tetejére 10 dkg reszelt parmezán (jellegû) sajt
A Bazsalikomos metélt elkészítési módja:
A tésztát forrásban lévõ sós vízbe teszem, és megfõzöm. Közben a megmosott paradicsomot apróra összevágom. A felforrósított olajon megfonnyasztom a megtisztított, finomra metélt vöröshagymát, majd ráteszem a paradicsomot és a fûszereket. Ráöntök 2 dl vizet, belerakom a húsleveskockát és az összezúzott fokhagymát. Ráhintem a törött borsot, valamint a megmosott és nagyon finomra összevágott bazsalikomot. Fedõ alatt addig fõzöm, amíg a paradicsom egészen pépessé válik, illetve az öntet sûrû, krémszerû lesz. Ezután szitán átnyomom, majd beleforgatom a megfõtt és forró vízzel leöblített tésztát. Sütõben vagy nagy serpenyõben jól összeforrósítom, és közvetlenül tálalás elõtt meghintem a reszelt sajttal.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:32
A bazsalikomos metélt elkészítési módja és hozzávalói.