Bazsalikomos paradicsom leves recept
45 perc
A Bazsalikomos paradicsom leves hozzávalói:
3 db érett paradicsom
15 dkg kagylótészta ( de más is jó )
2 ek olívaolaj ( v. étolaj )
3 ek sűrített paradicsom
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis, piros húsú paprika
1 liter zöldségalaplé
1/2 dkg friss bazsalikomlevél v. 2 teáskanál szárított bazsalikom
só
bors
kevés cukor
A Bazsalikomos paradicsom leves elkészítési módja:
A vöröshagymát és paprikát finomra vágjuk, a fokhagymát összenyomjuk. A paradicsomot meghámozzuk ( előtte forró vízbe kell tenni, könnyen lejön ) Olajon megdinszteljük a hagymát, paprikát és fokhagymát, majd a hámozott, áttört paradicsomot beletesszük és pirítjuk. Felöntjük az alaplével, beletesszük a sűrített paradicsomot, és cukrot sót adunk hozzá, borsozzuk. Lefedve kis lángon 15 percig főzzük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a bazsalikomot, kissé lehűtve simára turmixoljuk. Sós vízben levestésztát főzünk mellé. Friss bazsalikom levéllel tálalhatjuk.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 9cb35398ff, 2010. jan. 21. 12:57
A bazsalikomos paradicsom leves elkészítési módja és hozzávalói.