töltött pisztráng, több szósszal recept
45 perc
Zsírszegény
400 kcal
kevés
?
Egy szép nagyobb db. pisztráng (természetesen ízlés szerint más hal is lehet)
2 db zsemle,20 dkg darált sonka, 1 egész tojás, pirított fenyőmag (csapott evőkanálnyi), só, őrölt fehér bors, petrezselyem .
A tejben áztatott és kinyomkodott zsemléket összekeverjük a többi hozzávalókkal éa a hal belsejéba töltjük. Kívülről a halat írdaljuk, sózzuk és 1/2 zsemlére állítva, sütőben sütjük. (A sütési idő a hal nagyságától függ, kb 20 perc)
Kapros szósz: 1 pohár joghurtot kikeverünk 1 egész reszelt, édeskés almával, borsozzuk.
Paradicsomos szósz: olivaolajon fonnyasztunk 2-3 gerezd tört fokhagymát, póréhagymát és felengedjük sűrített paradicsomlével.(Olasz gyártmányú a legjobb, mert nem tartalmaz tartósítószert), végül apróra vágott petrezselymet teszünk bele. Jó étvágyat kíván Mamácska
A töltött pisztráng, több szósszal elkészítési módja:
Bocs, egy sorral feljebb írtam az elkészítést.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: eee466847e, 2006. aug. 9. 14:05
A töltött pisztráng, több szósszal elkészítési módja és hozzávalói.