Füstölt halsaláta recept
A Füstölt halsaláta hozzávalói:1 konzerv sprotni (apró halak dobozban)
25 dkg héjában fõtt burgonya
1 nagyobb savanykás alma
2 keményre fõtt tojás
1 nagy fej lilahagyma
1 csokor petrezselyemzöld
3 evõkanál almaecet (vagy egyéb gyenge ecet)
ízlés szerint só és törött bors.
A Füstölt halsaláta elkészítési módja:
A halkonzervet levébõl leszûröm. A fõtt burgonyát meghámozom és vékony karikákra aprítom. Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól apró kockákra vágva, azonnal meglocsolom az ecettel. A tojást is felkockázom. A megtisztított hagymát nagyon finomra vágom és megsózva összekeverem, hogy a só egyenletesen érje. Salátástálban összekeverem a majonézt a tejföllel, a mustárral, a füstölt hal levével, és a törött borssal ízesítem. Belekeverem az ecetes almakockákat, a burgonyát, a tojást és a hagymát, majd jól összekeverem, csak ezután adom hozzá a darabokra tört halakat. Nagyon óvatosan összeforgatom, majd befedem és a hûtõszekrényben legalább 3 órán keresztül - de még jobb, ha egy egész napon át - érlelem. Tálalás elõtt ismételten összekeverem és a nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel meghintem.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:14
A füstölt halsaláta elkészítési módja és hozzávalói.