Majonézes gyümölcssaláta recept
A Majonézes gyümölcssaláta hozzávalói:1 kisebb friss ananász (a befõtt erre nem megfelelõ, 2 db narancs, 2 db savanykás alma, 2 dl majonéz, 1 dl tejföl, 4 gerezd fokhagyma, 1 csokor snidling (vagy zöldhagyma szára)
1 mokkáskanál õrölt gyömbér
1 mokkáskanál törött fehér bors
1 citrom leve
ízlés szerint só.
A Majonézes gyümölcssaláta elkészítési módja:
Az almát megmosom, kicsumázom és héjastól apró kockákra vágom, majd a citrom kicsavart levével azonnal meglocsolom, hogy ne barnulhasson meg. Mély tálban a majonézt összekeverem a tejföllel, majd beleteszem a megtisztított és pépesre zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, és a gyömbért. A sûrû mártásba beleforgatom a citromos almát. A narancsot meghámozom, fehér bundáját is eltávolítom, majd karikákra vágom. A karikákat kockákra aprítom, magjait kiszedem és ugyancsak beleteszem a salátába. Végül az ananászt karikákra vágom, ezután éles késsel úgy metélem le a héját, hogy a gyümölcsben lévõ "szemek" is eltávolíthatóak legyenek. Vízsugár alatt gyorsan megmosom, majd tiszta szalvétával leitatom a nedvességét, és kockákra vágom. Ha a torzsája nem nagyon kemény, akkor azt is beleteszem. (Ha kemény, akkor kivágom belõle.) A salátát átforgatom az ananászdarabkákkal, tetejét bõven meghintem a nagyon finomra metélt snidlinggel, és befedve, a hûtõszekrényben legalább fél napig érlelem. Hideg kacsasült vagy grillcsirke mellé való.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:12
A majonézes gyümölcssaláta elkészítési módja és hozzávalói.