Főoldal » Receptek » Saláták, öntetek receptjei » Cecília-saláta recept

Cecília-saláta recept

Elkészítési idő 25 perc

A Cecília-saláta hozzávalói:
25 dkg cérnametélt
20 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja
1 evõkanál olaj
1 dl majonéz
3 dl tejföl
1/2 mokkáskanál csípõs paprika (vagy paprikakrém)
1 mokkáskanál curry
1/2 mokkáskanál chili
só és törött fekete bors ízlés szerint


A Cecília-saláta elkészítési módja:
Az apróra tördelt cérnametéltet forrásban lévõ sós vízben megfõzzük. Leöblítve és lecsöpögtetve elkeverjük az olajjal. Közben a sonkát vagy ledaráljuk, vagy nagyon finomra vagdaljuk, és összekeverjük a majonézzel, a tejföllel és a fûszerekkel. Ebben a csípõs mártásban megforgatjuk a fõtt tésztát, hûtõszekrényben jól lehûtjük, és sör mellé kínáljuk.


Kategória: Saláták, öntetek receptjei


A cecília-saláta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook