Cecília-saláta recept
25 perc
A Cecília-saláta hozzávalói:
25 dkg cérnametélt
20 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja
1 evõkanál olaj
1 dl majonéz
3 dl tejföl
1/2 mokkáskanál csípõs paprika (vagy paprikakrém)
1 mokkáskanál curry
1/2 mokkáskanál chili
só és törött fekete bors ízlés szerint
A Cecília-saláta elkészítési módja:
Az apróra tördelt cérnametéltet forrásban lévõ sós vízben megfõzzük. Leöblítve és lecsöpögtetve elkeverjük az olajjal. Közben a sonkát vagy ledaráljuk, vagy nagyon finomra vagdaljuk, és összekeverjük a majonézzel, a tejföllel és a fûszerekkel. Ebben a csípõs mártásban megforgatjuk a fõtt tésztát, hûtõszekrényben jól lehûtjük, és sör mellé kínáljuk.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:10
A cecília-saláta elkészítési módja és hozzávalói.