Virslisaláta recept
A Virslisaláta hozzávalói:3 pár virsli
1 nagy fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 evõkanál marinált (ecetes-olajos) paradicsompaprika
1 fiola kapribogyó
2 ecetes uborka
másfél dl majonéz
másfél dl tejföl
só ízlés szerint
1 mokkáskanálnyi törött fekete bors
A Virslisaláta elkészítési módja:
A vöröshagymát megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk. Forrásban lévõ sós vízbe dobva 4 percig fõzzük, majd levétõl leszûrjük. Az uborkát almareszelõn lereszeljük és a hagymához tesszük. A marinált paradicsompaprikát vékony csíkokra metéljük. A majonézbe belekeverjük a megtisztított és finomra zúzott fokhagymát, a kapribogyó leszûrt levét, a sót és törött borsot, majd a mártást rácsorgatjuk a hagymás-uborkás paradicsompaprikára, és hozzáadjuk a finomra vagdalt kapribogyót. A virslik héját lehúzzuk (természetesen csak akkor, ha mûanyag beles virslit vásároltunk), hideg vízbe tesszük és felforraljuk. Ezután a vízbõl kivéve azon forrón vékony karikákra vágjuk és beletesszük a mártásba. Jól összekeverjük, és a tálat lefedve a hûtõszekrényben egy napig érleljük
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 16:07
A virslisaláta elkészítési módja és hozzávalói.