Hallal töltött paprika (görög étel) recept
A Hallal töltött paprika (görög étel) hozzávalói:a töltelékhez 4 nagy zöldpaprika,
25 dkg mirelit tonhal,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál marinált paprika,
3 gerezd fokhagyma,
kevés liszt,
ízlés szerint só;
a bundázáshoz kevés liszt,
2 tojás,
a sütéshez bõ olaj;
a mártáshoz: 1 cseresznyepaprika,
4 gerezd fokhagyma,
1 fej vöröshagyna,
2 paradicsom,
2 zöldpaprika,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 evõkanál liszt,
1 késhegynyi törött bors,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál sáfrányos szeklice,
3 evõkanál olaj,
kevés só.
A Hallal töltött paprika (görög étel) elkészítési módja:
A fagyos tonhalat félig felengedjük, és kis kockákra vágva, lisztben megmártjuk. Az olajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, rátesszük a lisztes halkockákat, és mindkét felén átsütjük. Ezután adjuk hozzá az apróra vágott marinált paprikát. Megsózzuk, 1 dl vizet aláöntünk, és fedõ alatt puhára pároljuk. A párolt halat összetörjük, majd a kicsumázott és ereitõl megszabadított zöldpaprikába beletöltjük. A töltött paprikát lisztbe forgatjuk, felvert tojásba mártjuk, és ismét lisztbe forgatva, forró olajban megsütjük. A mártáshoz az olajon megpirítjuk a feldarabolt cseresznyepaprikát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felaprított hagymát, a felcsíkozott zöldpaprikát és a feldarabolt paradicsomot, majd összepirítjuk. Meghintjük a liszttel, sütjük egy-két percig, azután a tûzrõl lehúzva beleszórjuk a pirospaprikát. Jól összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 dl vizet. Megsózzuk, megborsozzuk, és befedve addig forraljuk, amíg pépszerû, sûrû mártás nem lesz belõle. Átpasszírozzuk, és belekeverjük a petrezselyemzöldet, a sáfrányt és fél dl vizet. Még egyszer felforraljuk. Végül a paprikás mártással leöntjük, és a sütõben kissé meg is pirítjuk.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 14:58
A hallal töltött paprika (görög étel) elkészítési módja és hozzávalói.