Spagetti magyarosan recept
50 perc
A Spagetti magyarosan hozzávalói:
25 dkg spagetti
4 zöldpaprika
10 dkg füstölt szalonna
2 dl tejföl
1 nagy fej vöröshagyma
1 evõkanál ketchup
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál piros fûszerpaprika
ízlés szerint só
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Spagetti magyarosan elkészítési módja:
A füstölt szalonnát hosszú, vékony csíkokra vágom, és a zsírját kiolvasztom. Két evõkanál zsírt leöntök róla, és félreteszem. A tésztát apróra töröm, a szokásos módon megfõzöm, és meleg vízzel leöblítem. Ezután a serpenyõben maradt szalonnazsírra öntve jól összekeverem. Amíg a tészta fõ, a félretett szalonnazsírra teszem a megtisztított és finomra metélt vöröshagymát, valamint a megmosott, vékony karikákra vágott zöldpaprikát, Erõs lángon üvegesre pirítom. Ezután a tûzrõl lehúzom, majd belekeverem a pirospaprikát, a ketchupot, a borsot és a zúzott fokhagymát. Azonnal ráöntök 1 evõkanál vizet, és a tûzre visszatéve összeforralom. Ebben az öntetben megforgatom a félretett spagettit, és az egészet belesimítom egy kis tepsibe. A tetejét lelocsolom a tejföllel, és az elõmelegített, forró sütõben szépen megpirítom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:57
A spagetti magyarosan elkészítési módja és hozzávalói.