Szardellás makaróni recept


25 dkg makaróni
fél tubus szardellapaszta
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
mokkáskanál törött fekete bors.
A Szardellás makaróni elkészítési módja:
A makarónit megfõzöm. Közben a vajon megfonnyasztom a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd rászórom a reszelt citromhéjat, valamint a törött borsot. Ráöntöm a tejfölt, és kevergetve jól összeforralom. Végül belekeverem a szardellapasztát is. A megfõtt, leszûrt és meleg vízzel leöblített makarónit beleforgatom a szardellás mártásba, és azonnal tálalom. Nagyon jól illik hozzá a fokhagymával ízesített paradicsomsaláta vagy a tejfölös uborkasaláta.
Kategória: Halas ételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:53
A szardellás makaróni elkészítési módja és hozzávalói.