Főoldal » Receptek » Halas ételek receptjei » Szardellás makaróni recept

Szardellás makaróni recept

Elkészítési idő 35 perc

A Szardellás makaróni hozzávalói:
25 dkg makaróni
fél tubus szardellapaszta
5 dkg vaj (vagy margarin)
1 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál reszelt citromhéj
mokkáskanál törött fekete bors.


A Szardellás makaróni elkészítési módja:
A makarónit megfõzöm. Közben a vajon megfonnyasztom a megtisztított és összezúzott fokhagymát, majd rászórom a reszelt citromhéjat, valamint a törött borsot. Ráöntöm a tejfölt, és kevergetve jól összeforralom. Végül belekeverem a szardellapasztát is. A megfõtt, leszûrt és meleg vízzel leöblített makarónit beleforgatom a szardellás mártásba, és azonnal tálalom. Nagyon jól illik hozzá a fokhagymával ízesített paradicsomsaláta vagy a tejfölös uborkasaláta.


Kategória: Halas ételek receptjei


A szardellás makaróni elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook