Sajtos makaróni recept


25 dkg makaróni
10 dkg vegyes reszelt sajt (minél többféle sajtból készül, annál jobb ízû lesz)
2 dl tejföl (vagy tejszín)
2 dkg vaj (vagy margarin)
1-1 mokkáskanál currypor és fehér bors; a tészta fõzéséhez 1 evõkanál só.
A Sajtos makaróni elkészítési módja:
A makarónit sós vízben megfõzöm. Közben a vajat felforrósítom, majd ráöntöm a tejfölt. Hozzáadom a curryport és a borsot. Jól összekeverem, ezután ráteszem a forró fõtt tésztát, és átforgatom. Azonnal tálalom. Ki-ki a saját tányérján bõven meghinti a reszelt sajttal. (Úgy is lehet készíteni, hogy a tejfölös makarónira rászórjuk a reszelt sajtot, és a forró sütõben ráolvasztjuk. Csak ezután tálaljuk.)
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:53
A sajtos makaróni elkészítési módja és hozzávalói.