Zöldborsos makaróni recept


25 dkg makaróni
25 dkg kifejtett
zsenge zöldborsó
5 dkg sonka
5 dkg reszelt sajt
2 dl tejszín
8 dkg vaj
1 nagy csokor petrezselyemzöld
2 tyúkhúsleves-kocka
1 mokkáskanál törött fekete bors.
A Zöldborsos makaróni elkészítési módja:
A makarónit megfõzöm és meleg vízzel leöblítve, jól lecsöpögtetem, majd 2 dkg vajon átforgatom, és melegen tartom. Míg a tészta fõ, a megmaradt vajon megpirítom a zöldborsót, ráteszem a nagyon apró (borsónyi) kockákra vágott sonkát, és felöntöm a tejszínnel. Hozzáadom a leveskockákat, és a törött borssal fûszerezem. Sûrûre beforralom, és a megmosott, nagyon finomra aprított petrezselyemzöldet meg a fele reszelt sajtot is belekeverem. A ragut a tészta tetejére öntöm, az egészet lazán összekeverem, és azonnal tálalom. A megmaradt sajttal ki-ki meghintheti a tányérján.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:51
A zöldborsos makaróni elkészítési módja és hozzávalói.