Farmerragu recept
A Farmerragu hozzávalói:40 dkg lapocka
25 dkg sárgarépa
25 dkg morzsolt csemege kukorica (konzerv vagy mirelit)
25 dkg gomba
25 dkg kifejtett zöldborsó
1 nagy húsos paradicsompaprika
1 nagy fej vöröshagyma
10 dkg füstölt szalonna
1 dl tejszín
1 mokkáskanál chili (vagy cayenne-i bors, esetleg cseresznyepaprika-krém)
ízlés szerint só és törött fehér bors.
A Farmerragu elkészítési módja:
A húst megmosom, leszárítom és vékony metéltre vágom. A zöldséget megtisztítom, és a kicsumázott paradicsompaprikával együtt ugyancsak metéltre vágom. A felaprított füstölt szalonna zsírját kiolvasztom, és üvegesre sütöm rajta a megtisztított és finomra vágott vöröshagymát. A húst rátéve, folytonos keverés közben fehéredésig pirítom. Ezután az összes zöldséget hozzáadom, megsózom, megfûszerezem, és az ugyancsak metéltre vágott gombával együtt fedõ alatt, saját levében puhára párolom. Ha közben az összes levét elfõtte, apránként adok hozzá egy-egy evõkanál forró vizet. Ha a hús teljesen megpuhult, ráöntöm a tejszínt, de tovább már nem forralom. Paradicsomsalátával a legjobb.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. jan. 22. 09:40
A farmerragu elkészítési módja és hozzávalói.