Vári palacsinta (sós) recept
A Vári palacsinta (sós) hozzávalói:30 dkg comb vagy lapocka
2 dl tejföl
2 tojás
13-15 dkg liszt
1 kis fej vöröshagyma
2 dl tej
kevés (1-2 dl) szódavíz
1 csokor petrezselyemzöld
0,5 dl olaj
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.
A Vári palacsinta (sós) elkészítési módja:
A megmosott és leszárított húst a megtisztított vöröshagymával együtt kétszer átdarálom, hogy kenhetõ massza legyen belõle. A tojásokat habosra felverem, beleöntöm a tejet, majd a lisztet és a húsmasszát is hozzáadva addig keverem, amíg egynemû, sûrû tészta lesz belõle. Kevés szódavízzel hígítom, de csak annyira, hogy a szokásosnál kissé sûrûbb massza maradjon. Törött borssal és a finomra vágott petrezselyemzölddel ízesítem, és belekeverem az olajat. A palacsintasütõt az elsõ palacsinta sütése elõtt kiolajozom, és a felforrósított serpenyõben sorban megsütöm a palacsintákat. (Csak az elsõ palacsinta sütése elõtt kell kiolajozni a serpenyõt, a többi palacsinta már "magát olajozza".) A megsült palacsintákat elõször félbe, majd negyedekbe hajtogatom, és kikent tûzálló tálra rendezem. Tetejüket tejföllel megkenem, és csak annyi idõre teszem a forró sütõbe, amennyi idõ alatt az egész átmelegedik, de még nem pirul. Bármilyen friss saláta illik hozzá, de reszelt sajttal meghintve is finom vacsora.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2007. jan. 22. 09:38
A vári palacsinta (sós) elkészítési módja és hozzávalói.