Pusztapecsenye Gyula módra recept
60 perc
A Pusztapecsenye Gyula módra hozzávalói:
sertéstarja vagy sertéslapocka hússzeletek kiverve
csipetnyi borsikafűvel
sóval és őrölt fekete borssal megszórva
lisztbe forgatva.A masszához: 2 db tojás
1 mokkáskanál őrölt kömény
2-3 evőkanál liszt
1 evőkanál tejföl
1 csokor petrezselyemzöld
apróra vágva
2 gerezd zúzott fokhagyma
1 fej vöröshagyma reszelve
3-4 szem burgonya nyersen reszelve
A sütéshez: napraforgó olaj.
A Pusztapecsenye Gyula módra elkészítési módja:
A tojásokat felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk az őrölt köményt, és a petrezselyemzöldet apróra vágva., majd az egészet a liszttel és a tejföllel elkeverjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, és a reszelt vöröshagymát! Végül hozzáadjuk a reszelt burgonyát is. A hússzeleteket beleforgatjuk a masszába,hogy mindenhol bevonja, és bő közepesen meleg olajban készre sütjük. Salátát, vagy savanyúságot kínálunk hozzá
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2018. máj. 6. 14:41
A pusztapecsenye gyula módra elkészítési módja és hozzávalói.