Csirkemell bazsalikomos besamel mártással recept
A Csirkemell bazsalikomos besamel mártással hozzávalói:50 dkg csirkemell filé (tenyérnyi darabokra vágva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
10 dkg finomliszt (finom)
2 kk fűszerpaprika
2 ek napraforgó olaj (a sütéshez)
A mártáshoz
0.5 l tej
2 ek vaj
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (frissen őrölt)
1 csokor bazsalikom (apróra vágva)
10 dkg bacon (vagy főtt, füstölt tarja nagyon vékonyra szeletelve)
10 dkg füstölt sajt (lereszelve)
1 ek vaj (az edény kikenéséhez)
A Csirkemell bazsalikomos besamel mártással elkészítési módja:
A csirkemelldarabokat sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Serpenyőben felhevítjük az olajat és fehéredésig sütjük a husikat. A besamelhez felforraljuk a tejet. Közben megolvasztjuk a vajat egy másik edényben, és nagyon kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a forró tejet rugós fejű kézi habverővel folyamatosan kevergetve hozzácsurgatjuk. Mikor a mártás besűrűsödött, elzárjuk alatt a tüzet, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a bazsalikomot. Előmelegítjük a sütőt, és kivajazunk egy sütőtálat. A hozzávalókat a következő sorrendben rétegezzük a tálba: 1 sor csirkemell, 1 sor bacon, a reszelt sajt fele, újabb sor husi, bacon és a maradék sajt. Leöntjük az egészet a besamelmártással és betoljuk a forró sütőbe (figyeljünk a sütési idő végén és ha nagyon pirulna, takarjuk le alufóliával).
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: cicaaa65, 2018. ápr. 30. 06:36
A csirkemell bazsalikomos besamel mártással elkészítési módja és hozzávalói.