Tejszínes csirketokány recept



2 csirkemell
1 nagy fej hagyma
kb. 5dkg margarin
2dl főzőtejszín
1 konzerv kukorica
kb.3 púpos ek. liszt
só,fehérbors,delikát,petrezselyem(ízlés szerint)
A Tejszínes csirketokány elkészítési módja:
A csirkemelleket csíkokra vágjuk,a hagymát apróraszeleteljük.A margarint felolvasztjuk,üvegesre pirítjuk benne a hagymát,majd beltesszük a hús,és fűszerezzük. Miután a hús kifehéredett,megszórjuk liszttel,jól összeforgatjuk,ezután a konzerv kukoricát beletesszük,majd végül a tejszínnel leöntjük,és összeforraljuk. Ha túl sűrű,kevés vízzel felengedjük. Utólag ízesítjük,ha szükséges. Kb. 1/2 óra az elkészítése. Elég hamar megvan. Mi sültkrumplival,vagy krokettel tálaljuk,de van hogy csak kennyérrel.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lizyli, 2007. szept. 26. 22:04
A tejszínes csirketokány elkészítési módja és hozzávalói.