Fincsi csirke recept
60 perc
A Fincsi csirke hozzávalói:
5 egész csirkecomb
15 dkg sajt
1 nagy fej vöröshagyma
6-7 gerezd fokhagyma
1 nagy tejföl
5 ek olaj
liszt
a kikenéshez vaj v. margarin
pirospaprika,só,majoranna,őrölt fekete bors,őrölt kömény,szárnyas fűszerkeverék
A Fincsi csirke elkészítési módja:
A csirkét megtisztítom,ketté vágom,fűszerezem kevés sóval,borssal.A lisztbe teszem a fűszereket,és a zúzott fokhagymákat. A tejfölbe olajat keverek,de csak a felét használom először.Egy tepsit kivajazok. Minden egyes csirke darabot először a fűszeres lisztbe forgatom,majd mindkét oldalát az olajos tejföllel bekenem,majd a tepsibe rakom.Ha mind belekerült a tepsibe,karikázott vöröshagyma kerül rá,utána a maradék fűszeres liszttel megszórjuk,erre elsimítjuk az olajos tejföl másik felét.Végül az egészet beborítjuk reszelet sajttal.Alufólia alatt 50 percig sütöm közepes lángon,majd a fóliát levéve kicsit megpirítom a tetejét.Sült bugonya,párolt rizs,vajas zöldség egyformán illik hozzá. JÓ ÉTVÁGYAT!
Mi itthon a csirke bőrét is lehúzzuk,úgy jobb.
A tejföl azért fontos,nehogy lisztes maradjon az étel a végén.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: lizyli, 2007. okt. 8. 14:18
A fincsi csirke elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.