Csípős zöldséges csirkeragu puliszkával recept
A Csípős zöldséges csirkeragu puliszkával hozzávalói:(1-2 személyre)
3 dkg bacon szalonna
1 nagyobb db csiperkegomba
1 egész csirkecomb
1 sárgarépa
1 kicsi zeller
1 db burgonya
1 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1,5 dl paradicsomlé
1,5 dl csirke alaplé
tabasco szósz
só
bors
Köretnek: 12,5 dkg (kb. 2 dl) kukoricadara
7 dl víz/tej keveréke
só
2 dkg margarin
A Csípős zöldséges csirkeragu puliszkával elkészítési módja:
A baconszalonnát apró kockákra vágjuk, 2 ek. olajat öntünk alá és kiolvasztjuk. A töpörtyűket kiszedjük a zsírból és félretesszük a tálaláshoz. Ebbe a zsiradékba tesszük bele a csirkecombot és mindkét felét szép barnára pirítjuk (még nem fűszerezzük). Amikor készen van, a combot kivesszük és félretesszük. Amíg pirul, megtisztítjuk és felszeleteljük a zöldségeket, felkockázzuk a hagymát, a fokhagymát. A felforrósított zsiradékba először a gombát tesszük bele. addig pirítjuk, amíg kevés levet enged. Ekkor hozzáadjuk a többi zöldséget, sózzuk, borsozzuk, teszünk bele egy ek. tabasco szószt, ennek hiányában erős Pistát, de azt ízlés szerint, hogy kellemesen csípős legyen. egyet rottyantunk rajta és beletesszük a csirkecombot is. Hozzáöntjük a paradicsomlevet, a csirke alaplevet és lassú tűzön készre főzzük. Közben elkészítjük a puliszkát. A víz/tej keveréket felforraljuk, enyhén sózzuk. Amikor felforrt, szép lassan, állandóan kevergetve beleöntjük a kukoricadarát. Takaréklángra vesszük és addig kevergetjük, amíg a folyadékot mind magába szívta. Megkóstoljuk, ha kell, még önthetünk hozzá egy kevés forró vizet és meg is sózhatjuk. Olyan állaga legyen, hogy tálalásnál formázni lehessen. Ha véletlenül hígabbra sikerülne, az sem baj, akkor másképpen tálalunk:) Tálalásnál kanállal galuskákat szaggatunk a puliszkából (ha hígabb, akkor a tányérban szétterítjük) szépen körberakjuk és a közepére tesszük a combot, a raguval. A végén megszórjuk a töpörtyűvel.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 25. 19:04
A csípős zöldséges csirkeragu puliszkával elkészítési módja és hozzávalói.