Tepsis rostélyos recept
A Tepsis rostélyos hozzávalói:4 szelet (egyenként 16 dkg-os) alaposan pihentetett rostélyos
só
frissen őrölt bors
néhány csepp Worcester-szósz
3 gerezd fokhagyma
15 dkg sárgarépa
15 dkg zeller
30 dkg lisztes burgonya
2 kis fej hagyma
4 dkg olaj
egy kevés kakukkfű
babérlevél
2-3 dl vörösbor
vágott petrezselyem és
csíkokra vágott ecetes uborka
a tálaláshoz
A Tepsis rostélyos elkészítési módja:
A rostélyos széleit bevagdossuk, sóval, borssal és Worcester-szósszal ízesítjük. A fokhagymát megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. A sárgarépát, a zellert és a burgonyát megmossuk, meghámozzuk és feldaraboljuk. A hagymát megtisztítjuk és negyedeljük. Egy nagy edényben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat hirtelen elősütjük, kivesszük az edényből és melegen tartjuk őket. A maradék zsiradékban jól megpirítjuk a hagymát, a sárgarépát, a zellert és a burgonyát. Áttesszük egy jól záródó lábasba, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a babérlevelet és a bort. Beletesszük a húst és lefedjük. Kis lángon puhára pároljuk. Egy tálon szépen elrendezzük, vágott petrezselyemmel és csíkokra vágott ecetes uborkával díszítjük
A hozzávalók 4 személyre szólnak
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 24. 15:17
A tepsis rostélyos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.