Ananászos csirketál recept
Az Ananászos csirketál hozzávalói:1 kg csirkecomb
1 doboz ananász
2 dl rizs
1 dl tejszín
1 dl fehérbor
2-3 ek. kókuszreszelék
bors
őrölt gyömbér
Vegeta
vaj
só
Az Ananászos csirketál elkészítési módja:
A csirkecombokat kettévágom, sózom, és állni hagyom. A rizst megmosom és egy vajjal kikent jénai tálba teszem. Rászórom a Vegetát, ráöntöm az ananász levét és a tejszínt. Sorba rárakom a csirkedarabokat, megborsozom, gyömbérrel és a kókuszreszelékkel megszórom, és a tetejére rakom az ananászkarikákat. Rátördelem a vajat, rálocsolom a fehérbort, alufóliával szorosan lefedem és 170 °C-os sütőben kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütés végén leveszem a fóliát, és pirosra pirítom az ananász tetejét.
Ez egy különleges egytálétel, gyorsan elkészíthető. Akik szeretik a gyümölcsös húsételeket, és nem idegenkednek a kissé szokatlan ízektől, azoknak nagyon fog ízleni.
Megjegyzés: a rizsnek teljesen el kell főni a levét.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 20. 08:36
Az ananászos csirketál elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.