Adventi mézeskalács recept
Az Adventi mézeskalács hozzávalói:50 dkg liszt
25 dkg méz
12,5 dkg margarin
1 tojás
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
2,5 dkg kakaó
szegfűszeg
fahéj
A díszítéshez:
1 tojásfehérje
10 dkg cukor, vagy
különböző magok: mandula, mogyoró, dió, tökmag, napraforgómag, mazsola, puffasztott rizs, lenmag, szezámmag, darálatlan mák
Az Adventi mézeskalács elkészítési módja:
A mézet a cukorral felforraljuk, beletesszük a margarint, megvárjuk, amíg kihűl. Ezután beletesszük a tojást, majd hozzáadjuk a lisztet, fűszereket, szódabikarbonát. Jól összedolgozzuk. 2 órára a hűtőbe tesszük alufóliába, hogy meg ne száradjon. Kivéve a hűtőből kinyújtjuk, formákat vágunk belőle szaggatóval. Megsütjük közepesen meleg sütőben, amikor kivettük, díszítjük a cukormázzal.
Száradni hagyjuk, egy nap múlva megpuhul.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Rozália, 2014. nov. 17. 08:06
Az adventi mézeskalács elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.