Mézeskalács karácsonyra recept
A Mézeskalács karácsonyra hozzávalói:A mézeskalácshoz
1 kg liszt
4 dl procukor
2 kávéskanál őrölt fahéj
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg margarin
3 db tojás
2,5-3 dl méz
1 citrom reszelt héja
1 narancs reszelt héja
A mázhoz
1 tojás fehéje
1 csipet só
6-7 evőkanál porcukor
A Mézeskalács karácsonyra elkészítési módja:
A porszerű hozzávalókat összekeverjük. ebbe belemorzsoljuk a margarint. Hozzáadjuk a mézet, a tojásokat, a citrom és a narancs reszelt héját majd összegyúrjuk az egészet. Nem szabad feladni, addig kell gyúrni, amíg a méz az összes lisztet felveszi! A tésztát 2-3 mm vastagra nyújtsuk ki, s aztán különféle formákat szaggathatunk ki belőle. A mázhoz a tojásfehérjét gőz felett verjük fel. A sót adjuk hozzá először, majd kanalanként a cukrot. Akkor jó a hab, ha megmaradnak a habverő formázta "hullámok".
Ezzel a mézeskaláccsal nagyon könnyű karácsonyi hangulatot teremteni. Ebből a mennyiségből igen sok sütemény lesz.
Az üzletekben kapható mézeskalács fűszerkeverékkel nem az igazi, aki teheti ne használja azt ehhez a recepthez!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. febr. 3. 16:02
A mézeskalács karácsonyra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.