Kekszalapú túrótorta recept
A Kekszalapú túrótorta hozzávalói:200 g vajas keksz
100 g pörkölt, darált mandula
100 g puha vaj
500 g túró
4 dl habtejszín
2 csomag habfixáló
100 g fruktóz
2 csomag vaníliás cukor
2 lap zselatin
1 citrom reszelt héja
2 doboz felezett barack konzerv jól lecsepegtetve
30 g étcsokoládé
A Kekszalapú túrótorta elkészítési módja:
A kekszet daráljuk le vagy törjük nagyon apróra. Keverjük hozzá a darált, pörkölt mandulát, majd az egészet dolgozzuk össze a vajjal. Ez lesz a torta alapja. Az alapot egy zsírpapírral kibélelt, kapcsos tortaforma aljára nyomkodunk és 30 percre hűtőbe rajkuk. Amíg az alap megszilárdul elkészítjük a krémet. A túrót keverjük össze a fruktózzal és a reszelt citromhéjjal. A tejszínhabot ferjük fel a habfixálóval, majd keverjük bele a két csomag vaníliás cukrot. A zselatint előírás szerint készítsük el. A tejszínhabot óvatosan, laza mozdulatokkal keverjük bele a túróba, majd adjuk hozzá a zselatint. A hűtőből kivett alapra szépen rajuk le a felezett barackokat, majd öntsük le a krémmel. A tetejére reszeljük rá a csokoládét. A tortát tegyük egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Más gyümölccsel is nagyon finom. Különösen forró nyári napokra ajánlom!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vmbhc, 2007. jún. 30. 09:39
A kekszalapú túrótorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.