Pudingkosárkák recept
A Pudingkosárkák hozzávalói:Tésztához:
200 g búzaliszt
1 kávéskanál Sütőpor
100 g lágy vaj vagy margarin
1 csipet só
1 evőkanál porcukor
3 evőkanál hideg víz
Krémhez:
500 ml tej
50 g porcukor
1 tasak Eredeti Puding vaníliaízű
2 tojás (közepes méretű)
Díszítéshez:
250 ml hideg habtejszín
1 tasak Habfixáló
Kevés kókuszreszelék
Kevés pirított mandula szeletek
A Pudingkosárkák elkészítési módja:
A kosár sütőformákat kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima tésztává keverjük. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe helyezzük. A pudingot a tej és a cukor hozzáadásával a tasakon lévő használati utasítás szerint elkészítjük. A tojásokat a még forró pudinghoz keverjük. A pudingot levesszük a tűzről, és többször átkeverés mellett hagyjuk hűlni. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3mm vastagságúra nyújtjuk és 8 cm átmérőjű körlapokat szaggatunk belőle. A tésztalapokat az előkészített sütőformákba helyezzük, széleit picit a forma széléhez nyomjuk. A kihűlt pudingot a formákban egyenlően elosztjuk. A sütőformákat egy tepsibe állítjuk. A tepsit sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 30 perc
A megsült kosárkákat kb. 5 percig a sütőformában, majd egy sütőrácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, tetszés szerint a süteményt díszítjük vele. Végül kókuszreszelékkel és a zsiradék nélkül megpirított mandulaszeletekkel meghintve tálaljuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tavaszi szél, 2009. ápr. 27. 15:15
A pudingkosárkák elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.