Hangyaboly-tavaszi szél módra recept
A Hangyaboly-tavaszi szél módra hozzávalói:Krémhez:
1 tasak Krémpuding -vaníliaízű-
200 ml hideg tejszín
100 ml tojáslikőr
Ezenkívül:
12 csokis keksz
100 g Tortadara barn
A Hangyaboly-tavaszi szél módra elkészítési módja:
Krém: A krémpudingot a tasakon lévő használati utasítás szerint, de 200 ml hideg tejszín és 100 ml tojáslikőr felhasználásával elkészítjük. A krémet habzsákba töltjük, és a kekszekre kis kupacot nyomunk. A kupacokat tortadarával megszórjuk, és tortatálra helyezzük. Díszítésként a tortadarából a hangyabolyok közé kis „járatokat” szórhatunk. Ízlés szerint citromfűvel is díszíthetjük.
- A desszert tojáslikőr helyett azonos mennyiségű krémlikőrrel is elkészíthető.
- A keksz helyett ananászkarikát vagy félbevágott sárgabarackot is használhatunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: tavaszi szél, 2009. ápr. 22. 10:13
A hangyaboly-tavaszi szél módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.